14.11.2012, 16:03Lektura na 1 minutę

Call of Duty: Black Ops II - Oświadczenie LEM-u ws. "drugiej płyty"

Wczoraj pisaliśmy o wpadce związanej z Call of Duty: Black Ops II, przez którą w części egzemplarzy gry w wersji PC na drugiej płycie umieszczono pliki instalacyjne Mass Effecta 2. Czy polscy graczy mogą obawiać się, że i ich spotka podobna niespodzianka? Jak informuje dystrybutor tej produkcji, firma LEM – na pewno nie.

Informacja prasowa

Przedstawiciele LEM-u rozesłali dziś do mediów, krótkie oświadczenie, w którym czytamy, że kwestia nieszczęsnej drugiej płyty Call of Duty: Black Ops II nie dotyczy polskiego wydania gry.

Jak czytamy:

W związku z pojawieniem się w mediach przypadku pomyłkowego wytłoczenia materiału z gry Mass Effect 2 na drugiej płycie do Call of Duty: Black Ops II w wersji na PC, informujemy, iż problem ten NIE DOTYCZY POLSKIEJ WERSJI GRY. Problem najprawdopodobniej dotyczy wydania gry na rynku amerykańskim. Na prezentowanym w internecie filmie, widoczna jest płyta zawierająca amerykańskie oznaczenie wiekowe ESRB. W Polsce płyty oznaczone są systemem PEGI. Inne są również oznaczenia PC DVD ROM – skomentował Maciej Turski – dyrektor wydawniczy LEM.

Redaktor
Informacja prasowa