15 lat pierwszego PlayStation!
Hut czwartek, 3 grudnia 2009, 15:51 O grach inaczej

PSOne: Dla wielu to wciąż definicja konsoli do gier
Dziś cały świat obchodzi 15 urodziny pierwszej konsoli PlayStation, która na rynek trafiła 3 grudnia 1994 roku. Z tej okazji japoński oddział Sony przygotował specjalną stronę, celebrującą urodziny szacownej jubilatki.
Stronę znaleźć można POD TYM ADRESEM. Najfajniejszy jest efekt ikonek uciekających przed kursorem, bo niestety opisy poszczególnych konsol (dostępne po kliknięciu na ich ikonce lub na osi czasu poniżej) nie są porywające. Szkoda, że nie pokazano zestawienia najlepszych gier na tę platformę, ale... od czego są fani?
Które pamiętacie?
Dodaj komentarz ν
| Podziel się: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Podziel się | Tweet | ![]() |
| Więcej na temat: | Ciekawostki, PlayStation 4, |
Wasze komentarze, opinie, uwagi
|
czwartek, 10 grudnia 2009, 19:31 Se8a
a samego Colina w tej wersjio potem kupiłem od kogoś uzywanego za kilkadziesiąt złotych :)
Teraz żałuję że sprzedałem tą konsolę w 2005 po to żeby za tą kasę kupić do mojego poprzedniego złoma GF 6600 zamiast słabego GF2 MX xD. No ale wtedy ani Doom 3 ani GTA SA nie dało się nawet na ultra low grać,a potem było miooodzio. Więc WTEDY nie żałowałem :D |
|
czwartek, 10 grudnia 2009, 19:28 Se8a
Aha ja mojego "PSone" dostałem kilkanascie dni po premierze we francji i mało kto o tej wersji konsoli w PL słyszał. Pamiętam jak kupowałem pierwszą grę w sklepie Sony i mi próbowali wcisnąc że mam podróbkę i zakupiona gra nie pójdzie, nie wiedzieli albo chcieli mi wcisnac starszego szaraka ;]
W sumie wtedy jak na to spojżeć dokonałem złego wyboru gier bo mimo że był wąski wybrałem - zamiast "Colina McRae Rally 2" - "Rolcage-Stage 2" No ale mając 10 lat Colin wydawał się mniej ciekawy i efektowny |
|
czwartek, 10 grudnia 2009, 19:24 Se8a
Ja z Crashów najbardziej lubiałem Crash Team Racing ;) Chociaz to nie platformówka ale i tak jedne z najlepszych tytułów na tą konsolę :) do tej pory grywam w to na ePSXe od czasu o czasu :DNajlepsza gra singlowa 4 me z tamtych czasów i wogóle EVER - Final Fantasy 8
Multi - CTR własnie ;] Chociaz C.Bandi 2 tez miałem i świetnie się pykało :) |
|
poniedziałek, 7 grudnia 2009, 14:42 goku2111
Haha! Pamięta się jak się grało w Spyro, Crash Bandi, i Tekkena 3 :D
|
|
niedziela, 6 grudnia 2009, 21:11 Kricz
Crash, Forsaken, Wargames, c-12, Spyro, Quake, Medal of honor 1,2, Ace Combat, Spiderman 1,2, 101 dalmatyńczyków, 007, Pacman, Alien i wieeele wiele innych. Konsolę dostałem na 6 urodziny. Czyli... Bądź co bądź. Moja konsola w tym roku kończy 10 lat :D
|
|
niedziela, 6 grudnia 2009, 10:24 Bluegardo
Playstation 0ne :P kto niepamięta takich gierek jak Crash,Spyro, Metal Gear Solid czy może jeszcze inne
|
|
piątek, 4 grudnia 2009, 19:45 LegionS
Craaaaash Baaaaaash! :D
Kocham tą część ;) ( coś w stylu multi ;) ) |
|
piątek, 4 grudnia 2009, 12:47 Tolkien
Crash 1 i 3. Spyro jakieś dwie części, Alien, Xena, Ape Escape, Metal Gear Solid. Gry mojego wczesnego dzieciństwa z ps1.
|
|
piątek, 4 grudnia 2009, 10:36 Tressela
A ja mam PS One, w stanie idealnym!!! :)
|
Podobne newsy
Najczęściej czytane
Najczęściej komentowane
Artykuły
Galerie zdjęć
Wideo
Gry A-Z
Archiwum
Tagi