15 lat WarCrafta oraz 5 lat World of WarCraft. Wszystkiego najlepszego!

2009 rok jest dla fanów Warcrafta wyjątkowy – w tym roku ich ulubiona seria obchodzi dwie okrągłe rocznice. Piętnaście lat temu, w marcu 1994 roku, ukazała się pierwsza odsłona kultowego RTS-a, zaś pięć lat temu, 23 listopada 2004 roku, świat oszalał na punkcie World of Warcraft.
Oczywiście Blizzard nie byłby sobą, gdyby nie przygotował z tej okazji czegoś ciekawego – autorzy najpopularniejszego MMO świata uruchomili specjalną urodzinową stronę. Na jej łamach co jakiś czas publikowane będą rocznicowe wywiady. I nie tylko z samymi twórcami, ale także osobami, które „grały i pokochały te gry [z serii Warcraft]”. Już teraz dostępny jest pierwszy filmik, w którym zapytano deweloperów o to, kiedy uzmysłowili sobie, że wykreowane przez nich uniwersum jest czymś niezwykłym oraz o najważniejszy zapamiętany moment z rozgrywki.
Dodatkowo możemy wysłać własne zdjęcie, pokazujące, po której stronie się opowiedzieliśmy – Hordy, czy Przymierza. W ten sposób powstanie wielka mozaika… złożona ze zdjęć fanów!
Nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć serii czwartej, pełnoprawnej odsłony Warcrafta, która być może pojawi się w ciągu kilku następnych lat (oraz rychłego wydania patcha 3.3 do WoW-a - enki). Sto lat!
| Podziel się: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Podziel się | Tweet | ![]() |
| Więcej na temat: | Ciekawostki, MMO, Blizzard Entertainment, CD Projekt, Activision Blizzard, LEM, |
Wasze komentarze, opinie, uwagi
|
poniedziałek, 7 grudnia 2009, 1:35 Farkraj
@Tesu Nie gadaj że nie stać... choćby w gunz online miesięcznie wydaję więcej na premium itemy więcej niż ty na abonament, i przynajmniej coś z tego mam bo jestem lepszy od tych którzy na premy nie mają a nie jak w wowie ze nie dosc ze wszyscy płącą to wszyscy sa równi i decyduje tylko to ile czasu się spędza przed kompem...
|
|
piątek, 27 listopada 2009, 16:33 Elhiard
@Jacuch na tym "democie" zdjęcia są odwrócone... Najpierw był gruby później schudł. ( Niektórzy wierzą we wszystko...)
|
|
czwartek, 26 listopada 2009, 17:55 pompon
STO LAT, STO LAT NIE WARCRAFT ŻYJE NAM ! ! ! :D
|
|
czwartek, 26 listopada 2009, 17:33 Reizen
@Tesu
True, True. |
|
czwartek, 26 listopada 2009, 17:29 Tesu
nie znaczy, ze gra Blizzarda jest kiepska. XD
|
|
czwartek, 26 listopada 2009, 17:28 Tesu
Ojojoj...WoW jest 'be' i powinien szybko pasc bo przez niego tyle duzo lepszych darmowych mmorpg zostalo niedocenionych... Tia... I te ponad 11 milionow graczy placi abonament z przymusu i w dodatku Blizz zmusza ich do grania akurat w WoWa pod grozba chlosty? Nie ma co winic wowa za to, ze tyle ludzi woli spedzac czas w Azeroth i placic za to, niz grac w jakis bezplatny gniot. Ich czas i ich pieniadze. A to, ze niektorych nie stac na comiesieczny abonament i przez frustracje zaczynaja jechac po WoWie wcale
|
|
czwartek, 26 listopada 2009, 15:12 Farkraj
jak nie życzę najlepszego bo nie lubię wowa... Jest dużo lepszych darmowych mmorpg niedocenianych właśnie przez tą cholerną grę! Obyś szybko padł World of Warcraft i zmotywował twórców gier do zrobienia jakiegoś wreszcie fajnego mmorpg.
|
|
czwartek, 26 listopada 2009, 13:31 Reizen
Ja nie wiem jak można parę godzin pograć w tą grę i już wiedzieć ,że "to nie dla mnie" ;) Nawet wersja trial trwa tydzień i umożliwia dobicie 20 lvla żeby chociaż dać namiastkę rozgrywki, a to i tak prawie nic w porównaniu z ogromem wrażeń jakie oferuje ta gra ;)
|
|
czwartek, 26 listopada 2009, 13:09 atari
wczoraj pierwszy raz wszedłem na www.worldofwarcraft.com :)
|
|
czwartek, 26 listopada 2009, 13:02 noniewiem
Kurna, jak ten czas leci...
|
Podobne newsy
Najczęściej czytane
Najczęściej komentowane
Artykuły
Galerie zdjęć
Wideo
Gry A-Z