-
1CD-Action Expo 2026 – ujawniamy program na nasze 30. urodziny!CD-Action Expo 2026 – ujawniamy program na nasze 30. urodziny!
-
7007 First Light to nie tylko „James Bond” – to także „Jason...007 First Light...
-
Indie Mania Show: W jakie gry niezależne zagracie na CD-Action Expo 2026?Indie Mania Show: W jakie gry niezależne...
-
23
Znamy szczegóły nowego dodatku do Wiedźmina 3. CD Projekt Red oficjalnie...Znamy szczegóły nowego dodatku do Wiedźmina...
-
12Ujawniamy szczegóły i okładkę dodatku rocznicowego do CD-Action 03/2026Ujawniamy szczegóły i okładkę dodatku...
-
Nowy magazyn! Preorder z limitowanym plakatem
-
CD-Action RPG – zobacz pełną zawartość i zamów!
Najnowsze
-
007: Sprawdziłem 4 stare gry z Jamesem Bondem007: Sprawdziłem 4 stare gry z Jamesem Bondem
-
Steam Deck znów dostępny w Polsce, ale w nowej cenie. Konsola podrożała o 25%Steam Deck znów dostępny w Polsce, ale w nowej cenie....
-
Pierwszy „prawdziwy” Windows ma już 36 lat! To od tego czasu możemy grać w PasjansaPierwszy „prawdziwy” Windows ma już 36 lat! To od tego...
-
Sklepik CD-Action na targach. Największe nowości i promocjeSklepik CD-Action na targach. Największe nowości i promocje
-
Twórca Bad Cheese prezentuje nowy horror. Kopernicus: Extraction to 2-bitowe, szalone sci-fiTwórca Bad Cheese prezentuje nowy horror. Kopernicus: Extraction...
-
Nowy szef Remedy widzi olbrzymi potencjał w międzymedialnych projektach. „Uważam, że Alan Wake powinien był lepiej się sprzedać”Nowy szef Remedy widzi olbrzymi potencjał w międzymedialnych...
-
Sony zamyka kolejną grę-usługę. Destruction AllStars nagle zniknęło ze sprzedaży i zapowiedziano wyłączenie serwerówSony zamyka kolejną grę-usługę. Destruction AllStars nagle zniknęło...
-
Idris Elba jest za stary na Bonda? Aktor przyznał, że nigdy nawet nie brał tej roli pod uwagęIdris Elba jest za stary na Bonda? Aktor przyznał, że nigdy...
-
Już wiem, że to mój ulubiony pad do peceta – recenzja Steam ControlleraJuż wiem, że to mój ulubiony pad do peceta – recenzja...
-
Zobaczcie godzinny gameplay z remastera Metal Gear Solid 4. To niebywałe, że ta gra ma prawie 18 lat!Zobaczcie godzinny gameplay z remastera Metal Gear Solid 4....
-
Szykuje się współpraca Lego i Cities: Skylines. Nowa gra Paradoksu oceniona przez „koreańskie PEGI”Szykuje się współpraca Lego i Cities: Skylines. Nowa gra Paradoksu...
-
Nowy film Christophera Nolana mierzy się ze spadkiem zainteresowania? Niepokojące prognozy dla „Odysei”Nowy film Christophera Nolana mierzy się ze spadkiem zainteresowania?...
-
Kultowe RTS-y po latach trafiły na Steama. Nowe wydania Empire Earth nie zawierają jednak polskich wersji językowychKultowe RTS-y po latach trafiły na Steama. Nowe wydania Empire...
-
007 First Light świetnie przyjęte przez krytyków. „Najlepsza gra o Bondzie w historii”007 First Light świetnie przyjęte przez krytyków. „Najlepsza gra...
-
Świąteczny odcinek „Doktora Who” skasowany? BBC ma ogromny problem ze znalezieniem nowego Władcy CzasuŚwiąteczny odcinek „Doktora Who” skasowany? BBC ma ogromny problem...
Przyjdź na CD-Action Expo 2026
-
18
CD-Action Expo 2026 i 30. urodziny magazynu. Bilety już dostępneCD-Action Expo 2026 i 30. urodziny magazynu....
-
Drużyny Smugglera i Spikaina zmierzą się w wielkim turnieju redakcyjnym!...Drużyny Smugglera i Spikaina zmierzą się...
-
Bierz przebranie i chodź na CD-Action Expo. Konkurs z pulą nagród...Bierz przebranie i chodź na CD-Action...
-
1CD-Action Expo 2026 – ujawniamy program na nasze 30. urodziny!CD-Action Expo 2026 – ujawniamy program...
Recenzje
-
3Phonopolis kolejną perełką indie w 2026 roku. Twórcy Machinarium są dalej w doskonałej formie [RECENZJA]Phonopolis kolejną perełką indie w 2026 roku. Twórcy Machinarium...
-
15
Nie muszę kochać ZA/UM, by stwierdzić, że Zero Parades to godny następca Disco Elysium [RECENZJA]Nie muszę kochać ZA/UM, by stwierdzić, że Zero Parades...
Technologie
-
3Już wiem, że to mój ulubiony pad do peceta – recenzja Steam ControlleraJuż wiem, że to mój ulubiony pad do peceta – recenzja...
-
8007 First Light – recenzja techniczna gry. Wstrząśnięty i zoptymalizowany – James Bond daje radę na pecetach007 First Light – recenzja techniczna gry. Wstrząśnięty...
-
Chcesz jeździć jak w GTA? O tym nie możesz zapomnieć!Chcesz jeździć jak w GTA? O tym nie możesz...
-
Ta myszka pozwoliła mi zaszaleć z 8000 Hz. Razer Viper V4 Pro –...Ta myszka pozwoliła mi zaszaleć z 8000 Hz....
-
To nie ma prawa wyglądać tak dobrze. Recenzja techniczna...To nie ma prawa wyglądać tak dobrze....
-
To najlepszy smartwatch dla większości osób – sprawdziłem Huawei Watch...To najlepszy smartwatch dla większości osób –...
-
Steam Controller już dostępny. Ogromne zainteresowanie i przeciążone...Steam Controller już dostępny. Ogromne zainteresowanie...
Publicystyka
-
16
15 lat temu ukazał się Wiedźmin 2 – „tech demo” Wiedźmina 3, które zmieniło wszystko15 lat temu ukazał się Wiedźmin 2 – „tech demo” Wiedźmina 3, które...
-
22
Pierwszy raz z Heroesami czy powrót po latach? Niezależnie od odpowiedzi mamy 10 porad do Heroes of Might and Magic: Olden Era, które ułatwią grę i weteranom, i nowicjuszomPierwszy raz z Heroesami czy powrót po latach? Niezależnie...
-
Olden Era jednak nie taka „old”. Jak nowe Heroesy przywróciły mi wiarę w strategie RPGOlden Era jednak nie taka „old”. Jak nowe Heroesy przywróciły...
-
Twórcy pokazali mi The Blood of Dawnwalker. Oto 5 powodów, dla których czekam na to polskie wampirze RPGTwórcy pokazali mi The Blood of Dawnwalker. Oto 5 powodów, dla...
-
„Dopiero teraz produkcja ruszyła pełną parą. To spory i ambitny...„Dopiero teraz produkcja ruszyła pełną parą. To spory...
-
Czy remake 13-letniej gry ma sens? Widząc Assassin’s Creed: Black...Czy remake 13-letniej gry ma sens? Widząc...
-
Powiem to jako tata – wzruszyła mnie PragmataPowiem to jako tata – wzruszyła mnie Pragmata
-
Jak inwazja Rosji na Ukrainę wpłynęła na Metro 2039? Wszystko...Jak inwazja Rosji na Ukrainę wpłynęła na Metro...
-
Nikt mnie nie przekona, że Elden Ring to tylko walka...Nikt mnie nie przekona, że Elden Ring...
Kultura
-
3Idris Elba jest za stary na Bonda? Aktor przyznał, że nigdy nawet nie brał tej roli pod uwagęIdris Elba jest za stary na Bonda? Aktor przyznał, że nigdy...
-
4Nowy film Christophera Nolana mierzy się ze spadkiem zainteresowania? Niepokojące prognozy dla „Odysei”Nowy film Christophera Nolana mierzy się ze spadkiem zainteresowania?...
-
Świąteczny odcinek „Doktora Who” skasowany? BBC ma ogromny problem ze znalezieniem nowego Władcy CzasuŚwiąteczny odcinek „Doktora Who” skasowany? BBC ma ogromny problem...
-
3. sezon „Rodu Smoka” zbliża się wielkimi krokami. Showrunner zapowiada „najbardziej szalony odcinek w historii telewizji”3. sezon „Rodu Smoka” zbliża się wielkimi krokami. Showrunner zapowiada...
-
Czy She-Hulk powróci jeszcze w MCU? Wcześniej aktorka wzywała fanów...Czy She-Hulk powróci jeszcze w MCU? Wcześniej...
-
James Gunn ujawnił plany dotyczące 2. sezonu „Koszmarnego Komando”. Kiedy...James Gunn ujawnił plany dotyczące 2. sezonu „Koszmarnego...
-
„Hell Grind” to pierwszy w historii pełnometrażowy film AI. Produkcja...„Hell Grind” to pierwszy w historii...
-
Zimowy Żołnierz zdradził szczegóły swojej roli w „Batmanie 2”? Fani...Zimowy Żołnierz zdradził szczegóły swojej roli...
-
Twórca Metal Gear Solid ocenił „Mandaloriana i Grogu”. Hideo Kojima...Twórca Metal Gear Solid ocenił „Mandaloriana i Grogu”....